Search
Close this search box.

Slechte maand voor Z100 NYC; topmaand voor Real 92.3 LA

Bij Z100 (WHTZ) in New York City willen ze de maand september zo snel mogelijk vergeten. De hitzender kreeg een behoorlijke tik bij de luistercijfers. Bij de hiphopzender Real 92.3 (KRRL) in Los Angeles was er daarentegen gebak. Het station scoorde haar hoogste marktaandeel ooit.

Slechte maand voor Z100 NYC; topmaand voor Real 92.3 LA“Wake me up when september ends,” zong Greenday ooit. Het liedje had zomaar voor Z100 geschreven kunnen zijn.

Dit hitzender zag haar marktaandeel namelijk 0,4%-punt dalen en duikelt hierdoor van de vijfde naar de achtste plaats, zo blijkt uit de septembercijfers van Nielsen Audio. Z100 scoort hiermee haar laagste marktaandeel in meer dan een jaar tijd. Vorig jaar rond deze tijd stond het station op de tweede plaats.

Bij zusterstation 106.7 Lite FM (WLTW) waren er daarentegen blijere gezichten te zien. De popzender steeg minimaal naar 6,1%, maar heroverde hierdoor wel de koppositie in de Big Apple. (W)CBS FM 101.1 zag haar marktaandeel daarentegen dalen met 0,6%-punt naar 5,5% en staat nu tweede.

Plek drie is voor de urban popzender WBLS 107.5 en de nieuwszender 1010 WINS. Beide stations scoren 5,4% marktaandeel. Voor WINS is het haar hoogste marktaandeel sinds maart. De classic rockzender Q104.3 (WAXQ) sluit de top 5 af met 5,1%.

Naast WINS noteerden ook het Spaanstalige Mega 97.9 (WSKQ) en de sportzender WFAN flinke winst.

Lite FM blijft aan kop bij de doelgroep 25-54 jaar. terwijl de hip-hopzender Hot 97 (WQHT) bij de doelgroep 18-34 blijft leiden. Rivaal Power 105.1 (WWPR) is nu het populairst bij de doelgroep 18-49 jaar.

Los Angeles
Grote winnaar in Los Angeles was Real 92.3. De hiphopzender zag haar marktaandeel met 0,9%-punt stijgen naar 3,5%, wat goed is voor een gedeelde zesde plaats. Real scoort tevens haar hoogste cijfers ooit.

Aan kop blijft nog altijd 104.3 My FM (KBIG). Wel daalde de popzender 0,4%-punt naar 6,0%. Groter was het verlies bij 94.7 The Wave (KTWV). De urban popzender zag haar marktaandeel met 0,7%-punt dalen, maar blijft tweede.

De classic hitszender K-Earth 101 (KRTH) bleef status-quo: derde met 4,8%.

De hitzender 102.7 KIIS FM en de popzender KOST 103.5 daalden ook allebei, maar blijven respectievelijk vierde en vijfde.

My FM leidt nu bij zowel de doelgroepen 18-44, 18-49 als 25-54 jaar.

Washington DC
Elke maand blikt Radio.NL ook op de rangen en standen in een radiomarkt elders in de VS. Dit keer Washington DC, de politieke hoofdstad van de VS waar Trump zich elke dag als een olifant in een porseleinkast gedraagt.

Het mag geen verassing zijn dat nieuws en praatprogramma’s het goed doen. De nieuwszender 103.5 WTOP staat nu hoog en droog op 1 met 9,4% marktaandeel, nadat het de voorgaande maanden moest buigen voor haar publieke concurrent WAMU.

WAMU 88.5 is eigendom van American University en zendt de programma’s van NPR (National Public Radio) uit en scoort nu 8,9% marktaandeel.

De urban popzender WHUR 96.3 blijft derde met 7,1%, gevolgd door de classic rockzender Big 100 (WBIG) met 5,6%. De hitzender Hot 99.5 (WIHT) sluit de top 5 af. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten