Search
Close this search box.

Top 40 presenteert Airplay Top 40 en Streaming Top 40

Vanaf deze week brengt de Stichting Nederlandse Top 40 twee nieuwe hitlijsten: de Airplay Top 40 en de Streaming Top 40. De Stichting Nederlandse Top 40, die sinds 2 januari 1965 wekelijks de Top 40 samenstelt, komt met de nieuwe hitlijsten om meer inzicht te geven in de consumptie van muziek.

Streaming Top 40
Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, ziet dat er een steeds grotere diversiteit is ontstaan in de manier waarop muziek wordt geconsumeerd.

We zien dat streaming de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen en een bijzondere dynamiek laat zien. Die beweging gaan we nu iedere donderdag laten zien in een hitlijst die is gebaseerd op de actualiteit van de belangrijkste streamingplatformen.

Airplay Top 40
De muzieksamenstelling van radiostations is gebaseerd op gedegen en diepgaand onderzoek naar de muzikale voorkeur van de luisteraar. De uitkomsten daarvan vertalen zich in afspeelmomenten op de radio en tonen muziekconsumptie vanuit een ander perspectief; zichtbaar in de Airplay Top 40 die iedere dinsdag gepubliceerd zal worden”, aldus de Zwart. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten