Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo begon de eerste ochtendshow met Giel op Veronica (audio)

[Update] “Oh oh oh, het is dan ineens 9 oktober, wat heb ik uitgezien naar deze dag,” kopte Giel Beelen maandagochtend zijn allereerste ochtendshow op Radio Veronica af. “Een nieuw avontuur hier bij Veronica.” De eerste plaat was dan ook toepasselijk: Here we go again van White Snake.

Samen met sidekick Frederique Dittrich en nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers maakt Giel voortaan de luisteraars van Radio Veronica wakker. In de allereerste uitzending is de populairste band van dit moment te gast: Kensington.

Niet alleen maandag, maar de hele eerste maand ontvangt Giel top live-acts in de ochtendshow. Naast allerlei nieuwe items, keert er ook een oude bekende terug: de Giel Mobiel. Deze rondreizende telefoon wordt door BN’ers doorgegeven om iedere dag een verrassend gesprek te voeren in de uitzending.

Giel Beelen: “Het wordt tijd dat Nederland een beetje wakker wordt geschud en dat gaan we doen, natuurlijk mét live muziek. Dat is één van de belangrijkste onderdelen van mijn ochtendshow. Het is te gek dat Kensington erbij is voor de allereerste uitzending, maar ook de dagen erna hebben we top live-acts over de vloer waaronder Di-Rect, Racoon en Miss Montreal.

En het houdt niet op want ook de vrienden van De Staat, Jacqueline Govaert en Jett Rebel staan de komende tijd op m’n gloednieuwe speelplaats. Een lekker begin. Ik heb er echt zo fucking veel zin in.

Mocht je de eerste woorden van Giel vanochtend gemist hebben, dan kun je hier de opening terugluisteren. [Radiowereld.NL]

Update
Ondanks dat Giel nu bij Radio Veronica werkt, was hij vanochtend nog wel even bij zijn oude werkgever 3FM te horen. Tijdens een plaat van Chef’Special klonk opeens op de publieke popzender: “Hee hallo, Giel hier. Misschien ken je me nog, ik heb hier heel lang op de radio gezeten, maar ik ben vandaag begonnen bij Veronica.” Daarna maakte hij uitgebreid reclame voor z’n nieuwe programma.

Sander Hoogendoorn, die deze week de ochtendshow op 3FM presenteert, stond vervolgens met zijn mond vol tanden.