Veranderingen bij Radio Veronica

[Update] Talpa Radio is druk aan het sleutelen aan Radio Veronica. Donderdag heeft het station een nieuwe website gelanceerd met daarop de nieuwe huisstijl. Daarnaast is de afgelopen maanden gesleuteld aan het muziekformat. Weliswaar blijft Radio Veronica pop-rock, maar er is meer variatie in de muziek.

Veranderingen bij Radio Veronica De nieuwe Veronica site is ‘mobile first’ ontworpen waardoor deze, naast het gebruik via desktop en tablet, ook geschikt is voor gebruik via smartphone.

In alle gevallen ligt de focus op de radioplayer. Deze is altijd in beeld en kan ten alle tijden geactiveerd worden waardoor luisteraars overal kunnen luisteren naar hun favoriete muziek.

De opbouw is gelijk aan de site van zusterstation Radio 10.

Door de nieuwe structuur is de nieuwe website veel gebruiksvriendelijker geworden. Nummers die recent op de radio te horen waren zijn eenvoudig terug te zoeken met de uitgebreide trackinformatie in de webplayer. Het raadplegen van hitlijsten is makkelijker gemaakt en informatie is snel terug te vinden via het nieuwe menu en de nieuwe zoekfunctie. Bovendien is het nu ook mogelijk om radioshows terug te luisteren.

Nieuwe huisstijl
Op de nieuwe website is ook de nieuwe huisstijl van Radio Veronica te zien. Deze is nu gelijkgetrokken aan die van TV Veronica. Daarnaast is het woord ‘radio’ geschrapt uit het logo en staat er nu alleen ‘Veronica.’ De nieuwe huisstijl van Veronica is gemaakt door CapeRock.

Tevens is sinds kort de slogan “De beste pop en rock hits” geschrapt, zowel op de site als op de radio.

Muziek
De nieuwe website en huisstijl maken deel uit van de veranderingen bij de radiozender. Ook het muziekformat is daarbij aangepast. Een veelgehoorde klacht was namelijk dat Radio Veronica dag in, dag uit dezelfde classics draaide. Daar lijkt nu wat meer variatie in gekomen te zijn. Het format blijft pop-rock, maar er wordt wel wat breder geprogrammeerd binnen dit genre. Ook komen de bekende core artiesten  minder vaak voorbij.

De koers met meer nieuwe muziek die vorig jaar zomer werd ingezet is dan ook weer losgelaten. Waar een jaar geleden nog 4 a 5 platen per uur niet ouder dan vijf jaar waren, zijn dit er nu nog maar 1 a 2 per uur.

Geheel in lijn hiermee is Radio Veronica onlangs ook gestopt met de ‘Vavorite’ een nieuwe plaat die extra onder de aandacht werd gebracht. De Vavorite werd begin dit jaar geïntroduceerd, maar is nu dus al gesneuveld.

Omhoog
Met de wijzigingen hoopt Talpa Radio het marktaandeel van Radio Veronica eindelijk eens te laten stijgen. Het afgelopen jaar vertoonde de luistercijfers een neerwaartse lijn. Momenteel bedraagt het marktaandeel van Radio Veronica 3,3%, waarmee het iets hoger staat dan het kwakkelende 3FM. Een jaar geleden scoorde Veronica nog 4,2% marktaandeel.

Vanaf het nieuwe jaar komt Wilfred Genee het station versterken in de middag.

Update
Een stem die vanaf januari niet meer op Radio Veronica te horen is, is die van Alex Oosterveen. Voor de nieuwslezer en sidekick is geen plek meer bij de zender. Op twitter schrijft Oosterveen: “Okay, Radio Veronica gaat het vanaf januari helemaal anders doen. Ik wens Wilfred Genee en Wolter Kroes alvast veel succes bij Radio Veronica, Niek van der Bruggen bij 538 en mezelf bij het UWV.” [Radiowereld.NL]