Gerard Timmer nieuwe algemeen directeur NOS

Gerard Timmer is door de Raad van Toezicht van de NOS per 1 mei 2018 benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van de NOS. Timmer, nu nog algemeen directeur van BNNVARA, volgt hiermee Jan de Jong op die eind vorig jaar directeur van Feyenoord werd. Hij zal samen met zakelijk directeur Geert Hofman de directie van de NOS vormen.

Gerard Timmer richtte in 1997 de omroep BNN op en was daar tot 2006 voorzitter. Na een korte periode bij SBS keerde hij weer terug naar de publieke omroep als directeur televisie bij de NPO.

Sinds 2014 is hij algemeen directeur van omroep BNNVARA.

Gerard Timmer: “De NOS is een prachtige organisatie, het hart van de journalistiek van Nederland, een betrouwbaar baken. Met de taak om het publiek te informeren met nieuws, sport en evenementen. Van buitengewoon belang. Dat verbindt ons land. En dat belang oefent een grote aantrekkingskracht op mij uit. Ik kijk er enorm naar uit om met mijn toekomstige NOS-collega’s verder te bouwen aan de kracht van deze omroep en de betekenis daarvan voor iedere Nederlander.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten