Christian O’Connell nieuwe ochtenddeejay Gold 104.3 Melbourne

De geruchten gingen al even, maar nu is het bevestigd: Christian O’Connell wordt de nieuwe ochtrenddeejay van Gold 104.3 in Melbourne. Dit heeft de classic hitszender vrijdag bekendgemaakt. Vorige week kondigde O’Connell zijn vertrek aan bij Absolute Radio.

Christian O’Connell nieuwe ochtenddeejay Gold 104.3 Melbourne Christian O’Connell presenteerde maar liefst 12 jaar lang de ochtendshow op de pop-rockzender Absolute Radio in het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen dinsdag maakte hij onverwachts bekend te vertrekken bij de zender voor een andere uitdaging. Hij gaat ‘down under.’

Absolute Radio had de deejay graag aan boord gehouden. “Ik kreeg een contract voor meerdere jaren aangeboden, maar dit trekt me meer”,  legt O’Connell uit. “Het wordt een echte uitdaging en Melbourne is een geweldige stad.

Bij zijn nieuwe werkgever moet O’Connell flink aan de bak. Gold 104.3 is momenteel de populairste FM-zender in Melbourne met 9,6% marktaandeel en tweede overall. De ochtendshow staat op de tweede plaats bij de FM-zenders en vierde overall.

Groot was dan ook de verbazing toen Gold 104.3 eind vorig jaar bekendmaakt het contract met het ochtendduo Jo Stanley en Anthony ‘Lehmo’ Lehmann niet te velengen. Op dat moment stond de ochtendshow op de eerste plaats bij bij FM-stations.

Met het aantrekken van O’Connell neemt Gold 104.3 eigenaar Australian Radio Network een flinke gok. De nieuwe deejay moet z’n plek zien te veroveren in het concurrerende radiolandschap van Melbourne. Daarnaast mag O’Connell in het Verenigd Koninkrijk dan wel een bekende naam zijn, in Australië is hij voor veel mensen een geheel nieuwe naam. [Radiowereld.NL]
Foto: Gold 104.3

Gerelateerde berichten