Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp van RTL naar Talpa

[Update] Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen stappen waarschijnlijk over van RTL naar Talpa. Ze verlaten RTL Nederland in de zomer om over te stappen naan het bedrijf van John de Mol. Volgens Talpa zijn de contracten nog niet getekend, maar het drietal is wel een voorstel gedaan.

Bij RTL7 ‘heeft ‘Voetbal Inside’ op maandag gemiddeld 700.000 en op vrijdag 500.000 kijkers. Waarschijnlijk zal ‘Voetbal Inside’ verhuizen naar Veronica TV (maandag en vrijdag van 20.30 uur tot 22.00 uur). Alleen de naam van het tv-programma zal dan veranderen.

Van 2008 tot 2015 luisterde het programma, dat al zeventien jaar bestaat, ook al naar een andere naam: ‘Voetbal International‘. Wanneer de 69-jarige Derksen, de 56-jarige Van der Gijp en de 50-jarige Genee bij De Mol een contract kunnen tekenen is niet bekend. [Radiowereld.NL]

Update
Wilfred Genee: “Het is heel bijzonder. Je gaat een stap maken in je carrière, ook verrassend voor mijzelf. Het is de afgelopen week in een stroomversnelling gekomen. We hebben lang in de veronderstelling geleefd dat we met RTL door zouden gaan, maar we kwamen er maar niet uit met z’n allen.

Vorige week kwam John de Mol ineens voorbij en die wilde praten. Hij schetste in 10 minuten een beeld wat in de afgelopen 4,5 maand niet gelukt is bij RTL. John ging met ons zitten en zei ‘Ik heb een heel takenpakket voor je’ en voor de mannen is er het perspectief van de Champions League en dat vindt René helemaal het einde.

Toen was het vrij snel duidelijk dat dat het moest gaan worden. We zijn nog in gesprek officieel, maar als hij zijn afspraken nakomt, en zo ken ik John ook, dan gaan we er gewoon uitkomen. De afspraak is dat we nog wel het WK gaan doen deze zomer, maar de bedoeling is om 1 augustus bij Veronica aan de slag te gaan.