Marc Adriani nieuwe Radio Directeur bij Talpa Radio

Marc Adriani maakt op 1 juli de overstap van BNNVARA en volgt Dave Minneboo op die eind vorig jaar bekendmaakte te vertrekken bij Talpa Radio. Binnen de directie van Talpa Radio zal Adriani als Radio Directeur eindverantwoordelijk zijn voor de programmering van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica.

Marc Adriani nieuwe Radio Directeur bij Talpa Radio Menno Koningsberger, Algemeen Directeur Talpa Radio: ‘Marc brengt de juiste ervaring mee voor onze radiogroep, die in transitie is van radiozender naar muziek entertainment bedrijf.

Eind vorig jaar is Talpa Radio onderdeel geworden van Talpa Network, wat unieke kansen biedt voor nieuwe crossmedia formats.

Ik heb Marc leren kennen als een gepassioneerde en energieke mediaman. Met stevige ervaring zowel als creatieve maker, radio- en TV-programmeur, muziekkenner, talentcoach en de laatste jaren als directeur/bestuurder in een dynamische media omgeving. Dat zijn de juiste ingrediënten die wij op directieniveau zochten. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking.

Marc Adriani: ‘Vier grote radiostations onder één dak, en dat binnen de crossmedia omgeving van Talpa Network. Voor een radio- en medialiefhebber zoals ik is dat een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om straks samen met de radio directors en de nieuwe collega’s van Talpa Radio deze stations nog succesvoller te maken.

Ook lijkt het mij fantastisch om samen te werken met de dj’s van Talpa Radio, waarvan ik met velen al eerder heb gewerkt. Één van de uitdagingen die ik heb meegekregen, is het structureel oppakken van crossmediaal talentontwikkeling, zowel op presentatie, productie als op creatief vlak. Ik ben verder vereerd als Radio Directeur een bijdrage te mogen gaan leveren aan Talpa Network waar radio, televisie en digitaal elkaar flink zullen gaan versterken.

Foto: BNN VARA
Marc Adriani begon zijn carrière bij Veronica. Ook werkte hij als verslaggever voor de TROS en was hij presentator en programmaleider bij de regionale omroep RTV Utrecht. In 2001 ging hij aan de slag als programmaleider Radio bij BNN. In 2011 maakte hij een overstap naar EMI Nederland, om in 2012 als Algemeen Directeur terug te keren bij BNN om de fusie met de VARA te begeleiden.

Marc Adriani is sinds februari 2018 interim Algemeen Directeur van omroep BNNVARA. Hij werd door de Raad van Toezicht van BNNVARA aangesteld als tijdelijk vervanger van Gerard Timmer, die naar de NOS vertrok. Op NPO Radio 2 presenteerde Adriani jarenlang “Het Platenpaleis” op vrijdagavond.

Per 1 juli zal de directie van Talpa Radio bestaan uit: Menno Koningsberger (Algemeen Directeur), Remko Blankestein (Operationeel & Financieel Directeur), Jeroen de Bakker (Brand & Online Directeur) en Marc Adriani (Radio Directeur). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten