Search
Close this search box.

Tineke de Nooij reikt Tineke Trofee uit aan Maarten Peters

Maarten Peters ontving vrijdag op Koningsdag de Tineke Trofee 2018, uit handen van Tineke de Nooij. Rond Koningsdag en de verjaardag van Tineke de Nooij werd voor de derde keer de Tineke Trofee uitgereikt. Dit jaar verdient muzikant Maarten Peters de trofee volgens de 77-jarige radiopresentator van Radio 5.

Tineke de Nooij reikt Tineke Trofee uit aan Maarten Peters De prijs, een oorkonde), die dit jaar voor de derde keer wordt uitgereikt, gaat volgens De Nooij naar een vijftigplusser die zich met hart en ziel inzet voor de medemens of de samenleving, op wat voor manier dan ook.

Het eerste jaar ontving Tineke de oorkonde zelf uit handen van Jan Slagter.

Vorig jaar reikte Tineke de trofee voor het eerst zelf uit aan kunstenaar Herman Verheul. Dit jaar verdient Maarten Peters volgens Tineke de Nooij de zogenaamde Tineke Trofee.

Tineke de Nooij: “Maarten Peters singer-songwriter, gitarist en liedjesschrijver voor o.a. Rob de Nijs en Liesbeth List gebruikt zijn muziek ook om op een bewonderenswaardige wijze een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Zo treedt hij al jaren op bij herdenkingen voor oorlogsslachtoffers binnen het project ‘Verzet dat niet verdwijnt’ en maakte hij een educatief schoolproject voor kinderen.

Hij schreef het prachtige liedje ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’, als bijdrage aan de actie Alpe D’HuZes voor het KWF waar hij sinds 2009 jaarlijks bij aanwezig is om te zingen in elke bocht. Tot slot is zijn medewerking onmisbaar en zeer gewaardeerd bij het Toverbal Theater, waar hij jonge mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking enthousiaste musicalacteurs laat zijn, waardoor hun leven een positieve wending krijgt.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten