Search
Close this search box.

Bevoorradingsschip zeezenders aan de ketting na drugstransport

Ten zuiden van Alicante is op volle zee door de Spaanse Douane een viskotter met naar schatting 15.000 kilo hasj geënterd. Deze boot, de Trip Tender, werd vroeger gebruikt voor het bevoorraden van de zeezenders Radio London, Radio Caroline en Radio Noordzee Internationaal.

Bevoorradingsschip zeezenders aan de ketting na drugstransport Bij de actie arresteerde de Spaanse douane in totaal vier personen waaronder drie Nederlanders. Momenteel ligt de Trip Tender aan de ketting in de haven van Alicante waar de Spaanse Nationale Politie en de Guardia Civil onderzoek doen.

Trip Tender / Offshore I
De Trip Tender heeft een legendarische status als bevoorradingsschip van zendschepen op de Noordzee.

In de jaren 60 heette deze boot de Offshore I (offshore One) en vervoerde het schip onder Nederlandse vlak vanuit Felixtowe de radiodeejays van Radio Caroline en Radio London naar hun zendschepen.

Legendarische deejays als John Peel, Kenny Everett, Tony Blackburn, Emperor Rosko en Tom Lodge stapten eerst aan boord van de Offshore I die hen naar de MV Mi-Amigo of de Galaxy vervoerden.

Daarna werd het schip verkocht aan rederij Trip uit Scheveningen. Die gebruikte de Trip Tender -tot en met vorig jaar- voor het vissen op Makreel op de Noordzee. Maar in de periode 1970 tot en met 1974 lag het zendschip van Radio Noordzee Internationaal, de MEBO II, voor de kust van Noordwijk. De Trip Tender, die als thuishaven Scheveningen had, werd daarbij dé bevoorradingsboot van Radio Noordzee en waren het deejays als Ferry Maat, Leo van der Goot, Peter Holland, Marc van Amstel en Tony Berk die door dit schip heen en weer werden gevaren. [Radiowereld.NL]
Foto: Pixabay

Gerelateerde berichten