Search
Close this search box.

BNR organiseert eerste landelijke podcast awards

BNR Nieuwsradio organiseert in september de eerste ‘Dutch Podcast Awards’. Het zijn de eerste prijzen voor podcasts in Nederland. Het is volgens het landelijke commerciële radiostation tijd dat de explosieve groei van het fenomeen podcasting nog een stap verder wordt gebracht.

BNR organiseert eerste landelijke podcast awards BNR heeft via de site Podcastawards.nl in de eerste fase een inschrijfformulier geopend waar het publiek, zowel luisteraars als makers van podcasts, de in hun ogen beste podcasts in elk genre kunnen insturen.

Vakjury
Daarna worden de inzendingen op een longlist geplaatst en in de zomer wordt door een vakjury van BNR de shortlist samengesteld. Vervolgens wordt de stempagina gelanceerd waar binnen diverse categorieën door het Nederlandse publiek kan worden gestemd. Na de stemperiode worden de awards uitgereikt tijdens de Dutch Podcast Awards Show op 21 september.

De awards zijn tevens onderdeel van het twintigjarig bestaan van BNR Nieuwsradio. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Wij zijn zelf al vroeg begonnen met het fenomeen podcasting. Ik luister naast live radio zelf ook zoveel mogelijk naar podcasts. Er worden heel goede gemaakt in Nederland. Ik zie er naar uit om de beste makers bij elkaar te zien op het podium. De Dutch Podcast Awards zijn een kers op de taart van ons twintigjarig bestaan.” [Radiowereld.NL]