Search
Close this search box.

Veronica Ochtendshow in het teken van Free a Girl

Giel Beelen, elke werkdag te horen op Veronica, laat zich woensdag (16 mei) twaalf uur lang opsluiten in een hok van één bij twee meter. Dit is net groot genoeg voor een kamer met bed en wastafel. Beelen presenteert zijn ochtendshow die dag vanuit dit hok, dat symbool staat voor de bordeelhokjes in India.

Beelen wil aandacht te vragen voor de problematiek rondom kinderprostitutie wereldwijd. De opsluiting is onderdeel van de ‘Lock me Up – Free a Girl actie’.

Giel zal zijn ochtendshow (van 06.00 tot 09.00 uur) eenmalig vanuit zijn tijdelijke onderkomen presenteren, maar na zijn programma zal hij ook ieder uur op Radio Veronica verslag doen van zijn situatie.

Giel Beelen: “Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om mee te doen aan deze actie. Het is een geweldig goed doel waar ik me graag voor in wil zetten en daarbij is het ook een uitdaging om vanuit zo’n kleine ruimte radio te maken. Twaalf uur in een mega klein hokje lijkt me al vreselijk, maar het is natuurlijk niks als je het vergelijkt met meisjes bijvoorbeeld in India die dit dagelijks moeten meemaken.”

300 Mensen
Naast Beelen laten zich ook zo’n driehonderd mensen zich twaalf uur lang opsluitenwaaronder presentatrice Gwen van Poorten, zanger Thomas Berge en componist John Ewbank. Tot en met zaterdag staan er bij diverse restaurants door heel Nederland hokjes waarin mensen zich twaalf uur lang kunnen laten opsluiten om geld in te zamelen. [Radiowereld.NL]