Zwitserland: FM mogelijk al eerder geheel uit

Zwitserse radiostations stoppen mogelijk al eerder met uitzenden via FM. Doordat het aandeel digitaal radio luisteren sneller groeit dan verwacht, gaat FM mogelijk in 2021 al geheel uit. De oorspronkelijk planning was dat dit gefaseerd tussen 2020 en 2024 zou gebeurden.

Zwitserland: FM mogelijk al eerder geheel uit In het najaar van 2017 was 61% van het radio luisteren in Zwitserland al digitaal. Een jaar eerder was dit nog ‘slechts’ 54%. Inmiddels gebeurt 34% van al het radioluisteren via DAB+. Internet volgt met 27%. FM is nog goed voor 39%.

Gemiddeld neemt het aantal luisteraars via FM per jaar af met 8%-punt. Als deze daling zich blijft voorzetten, dan luistert er eind 2020 minder dan 25% analoog naar de radio. En daarom willen de radiostations de afschakeling van FM zo snel mogelijk doorvoeren. Dubbele distributie kost immers veel geld.

Lees meer in het Grootste DAB Dossier

 

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email