Broadcast Partners: Vertrouwen in komst DAB+ voor Streekomroep

Het ziet er naar uit dat alle streekomroepen in de toekomst via digitale etherradio DAB+ te ontvangen zullen zijn. Het verbeterplan van Broadcast Partners voorziet hier volgens de zenderexploitant ruimschoots aan. Het betreft hier niet alleen dekking, maar ook de kosten.

De Nederlandse overheid wil dat DAB+ op termijn een succes wordt. De Tweede Kamer heeft echter vanuit de radiosector veel klachten ontvangen over inefficiënte en ineffectieve frequentie-indeling voor DAB+.

Voor de Streekomroep was er zelfs helemaal geen spectrum voorzien. Broadcast Partners diende een DAB-verbeterplan in op basis waarvan een goede frequentie-indeling wel mogelijk is. Eind 2017 liet de Tweede Kamer zich uitvoerig informeren in een rondtafelgesprek met alle sectorafgevaardigden en het ministerie van Economische Zaken.

Lees verder in het Grootste DAB Dossier van Europa.

Gerelateerde berichten