Debby Roukens verlaat Omroep West

Presentatrice Debby Roukens (45) verlaat Omroep West. Ze was jarenlang een vertrouwd gezicht en een bekende stem op zowel Radio als TV West. In april 2017 stopte haar programma “Debby en haar Mannen”, sindsdien is ze in de middag te horen op Radio West.

Debby Roukens verlaat Omroep West Debby en haar Mannen werd uitgezonden op Radio en TV West tegelijk, maar moest vanwege bezuinigingen verdwijnen. Daarna kreeg Roukens een nieuw programma op Radio West, SuperDebby, waarin zij luisteraars te hulp schoot bij het oplossen van problemen.

Een jaar later werd het programma veranderd in ‘Debby Draait Door’, op een nieuw tijdstip. Daarin konden luisteraars muzikale herinneringen delen.

Het zijn die veranderingen waardoor Roukens haar besluit om op te stappen nam. “Sinds het verdwijnen van Debby en haar Mannen kon ik mijn draai niet meer vinden”, vertelt de presentatrice.

Wat ze nu gaat doen, weet ze nog niet. “Ik ga mij eerst maar eens bezinnen op de toekomst.

Bekend gezicht en geliefd presentatrice
Bij Omroep West balen ze van het vertrek van het belangrijke gezicht van de organisatie. ‘Het is spijtig dat een bekend gezicht en geliefd presentatrice ons verlaat, maar gelukkig houdt ze de deur naar West wel open’, zegt waarnemend hoofdredacteur Henk Ruijl. ‘Wie weet kruisen onze paden elkaar weer snel.’

In september 2016 kondigde Roukens al eens eerder haar vertrek aan. Dat deed ze uit protest tegen een vergoeding die de directeur van Omroep West kreeg. Toen die kwestie was opgelost, besloot ze toch te blijven. “Wat mij betreft heeft het feit dat ik nu opstap daar niks mee te maken”, verheldert Roukens desgevraagd.

Laatste uitzending
Ze werkte 19 jaar bij de regionale zender. Roukens begon ooit op de redactie van TV West, waar ze als redacteur, verslaggever en presentator te zien was, maar werd al gauw gevraagd om ook voor de radio te komen werken. De laatste uitzending van Debby Draait Door is op 31 augustus te beluisteren op Radio West.

Wat er vanaf dan op werkdagen tussen 14.00 uur en 16.00 uur te horen zal zijn op Radio West weet de omroep nog niet. [Radio.NL/Omroep West]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email