Nieuwe serie Barbapapa bij kinderkanaal Nick Jr.

De animatieserie Barbapapa keert in 2019 terug naar de televisie met een nieuwe 2D-serie op Viacom-zender Nick Jr. In de jaren ’70, ’80 en ’90 hield de cultserie op de publieke omroep veel ouders en hun kinderen aan de buis gekluisterd, maar nu is de serie terug op Nick Jr.

In de nieuwe serie blijven de kleuren en namen van de Barbapapa’s ongewijzigd, beleven ze nog altijd bijzondere avonturen en kunnen ze zichzelf nog steeds in elke gewenste vorm veranderen.

Wel gaan de Barbapapa’s met hun tijd mee. Zo doet in de pilot-aflevering de tablet zijn intrede en staat er nog veel meer nieuws te gebeuren. De show zal vanaf vanaf 2019 op Nick Jr. worden uitgezonden en bestaat uit 52 afleveringen van 11 minuten.

Barbapapa
De eerste serie van Barbapapa werd in 1970 getekend door het Frans-Amerikaanse echtpaar Anette Tyson en Talus Taylor en vertoond in 40 landen over de hele wereld. Het succes in 1970 werd in 1977 opgevolgd met een nieuwe productie. In 1999 volgde een nieuwe serie door de Japanse producer Kodansha.

De Nederlandse stemmen van de televisieserie in de jaren ’70 werden onder meer ingesproken door acteurs Edwin Rutten en Wieteke van Dort. Ook zij zullen allebei weer te horen zijn in de nieuwe serie. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email