North Sea Jazz 2018 live op NPO Radio 2 en Radio 2 Soul & Jazz

North Sea Jazz is ook dit jaar weer grotendeels live te volgen bij de NPO. In het weekend van 13 tot en met 15 juli staan NPO Radio 2 en Radio 2 Soul & Jazz in het teken van dit festival. Ook zendt NPO radio 2 dan haar jaarlijkse Soul & Jazz lijst uit.

North Sea Jazz 2018 live op NPO Radio 2 en Radio 2 Soul & Jazz Het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz (DAB+, internet en kabel) trapt vrijdag 13 juli het festivalweekend af met de live uitzending vanuit de Rotterdamse Ahoy.

In het programma Soul & Jazz Live (van 19.00 tot 22.00 uur) blikt dj One’sy Muller vooruit op wat er allemaal te horen, zien en beleven is op North Sea Jazz. In haar uitzending ontvangt ze ook verschillende artiesten die op het festival optreden.

Soul & Jazz Lijst
Op zaterdag 14 en zondag 15 juli zendt NPO Radio 2 tussen 06.00 tot 20.00 uur de NPO Radio 2 Soul & Jazz lijst (in het verleden beter bekend als De Zwarte Lijst) uit, met de beste soul, jazz, funk en disco ooit gemaakt.

Later op de avond (tussen 20.00 en 00.00 uur) zendt NPO Radio 2 zaterdag en zondag live uit vanaf North Sea Jazz, met onder meer aandacht voor optredens tijdens het festival en exclusieve backstage-sessies.

Nagenieten kan vanaf maandag 16 juli: in de uitzendingen van Andrew Makkinga, Aashna Sewpersad en One’sy Muller is op NPO Radio 2 Soul & Jazz veel live muziek te horen van North Sea Jazz 2018. Tussen 22.00 en 23.00 uur zijn zelfs gehele concerten te horen.

NPO2
Op zaterdag 14 en zondag 15 juli brengt NPO2 rond de klok van 22.45 uur een live festivalverslag vanaf North Sea Jazz met concerten, reportages, interviews en backstage impressies. Met dit jaar optredens van onder meer Emeli Sandé, Gary Clark jr., The Roots, Earth, Wind & Fire, Jett Rebel, Maxwell, Gregory Porter met het Metropole Orkest, Nile Rodgers & Chic, Marcus Miller, Anderson .Paak, en Ceelo Green. Allemaal grote namen, maar er is ook aandacht voor opkomend talent, bijvoorbeeld de ‘New British Jazz Invasion’.Presentatie is in handen van Winfried Baijens en Andrew Makkinga.

Op NPO 2 extra is er extra veel NSJ-napret. Vanaf 16 juli zijn dan de beste concerten van North Sea Jazz 2018 inclusief veel nog niet eerder op NPO 2 uitgezonden materiaal te zien. NPO 2 extra is in de pluspakketten van diverse tv-aanbieders te zien. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email