Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Rob Stenders nieuwe zenderbaas van Radio Veronica’

[Update] Rob Stenders wordt de nieuwe zenderbaas van Radio Veronica. Dit meldt het AD. Stenders is momenteel nog op NPO Radio 2 te horen. Zijn contract met BnnVara loopt nog tot januari 2019.

‘Rob Stenders nieuwe zenderbaas van Radio Veronica’ Tegenover het AD heeft Talpa Radio bevestigd dat er inderdaad gesprekken zijn met Stenders, maar dat deze nog in een afrondende fase zitten.

Stenders zou bij Radio Veronica carte blanche krijgen.

Jeroen van Inkel is heel positief over het vertrek van Stenders naar Veronica: “Als Rob Stenders carte blanche krijgt, dan kan Radio Veronica echt wel uitgroeien tot een major player.

De populaire deejay mag hierbij alles uit de kast trekken om de kwakkelende pop-rockzender uit het slob te trekken. Eerder hoopte De Mol al met het aantrekken Giel Beelen de luistercijfers te laten stijgen, maar dit is vooralsnog niet gelukt.

Vorig jaar liet Stenders ook al weten met Talpa in gesprek te zijn, maar dit bleek toen niet waar te zijn.

Met het vertrek van Stenders bij Radio 2 maakt Annemieke Schollaardt weer kans om een dagelijks programma te presenteren. Begin dit jaar moest ze naar het weekend verhuizen, omdat de NPO Rob Stenders weer terug in de middag wilde hebben.

Het is momenteel transferweek in radiowereld. Zo werd eerder deze week al bekend dat Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte de ochtendshow op Radio 2 gaan presenteren. Zij nemen het stokje over van Gerard Ekdom die naar Radio 10 gaat. Domien Verschuuren verhuist van 3FM, naar Qmusic.

Tenslotte onthulde Radio.NL donderdagochtend al dat Mattie Valk en Marieke Elsinga de ochtendshow op Qmusic gaan presenteren, hetgeen enkele uren later werd bevestigd door de zender.

Update
Het is nog niet zeker of Stenders de functie van zenderbaas ook daadwerkelijk gaat bekleden. Tegenover De telegraaf laat Talpa Radio weten dat dit “op alle fronten veel te stellig” zou zijn. [Radiowereld.NL]
Foto onder: Ben Houdijk/Bnn-Vara

Gerelateerde berichten