SB Radio wint veiling regionaal kavel Randstad voor Fresh FM

[UPDATE] Stichting SB Radio gaat commerciële radio verzorgen in een groot deel van de Randstad. Dat is de uitkomst van de veiling van FM kavel B05. SB Radio was het laatste bedrijf dat de uitzendingen van Fresh FM produceerde. Inmiddels is bekend dat de dancezender terugkeert op FM.

SB Radio wint veiling regionaal kavel Randstad voor Fresh FM De vergunning wordt zo spoedig mogelijk verleend, gaat per direct in en loopt tot 1 september 2022. Stichting SB Radio betaalt € 50.000,- voor de vergunning.

Kavel B05 is sinds vorig jaar september buiten gebruik. De vergunning van Fresh FM werd niet verlengd omdat een groot deel van de toegewezen FM-frequenties niet in gebruik was. De licentie stond toen nog op naam van de Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid-Holland (Scoezh)

In februari werd bekend dat het kavel weer op de markt werd gebracht. Geïnteresseerde partijen konden zich tot en met 27 maart 2018 melden bij AT. Omdat voor het kavel meerdere aanvragen zijn binnengekomen die aan alle eisen van de veilingregeling voldoen, heeft het AT de vergunning daadwerkelijk geveild. Welke partijen er naast SB Radio hebben meegedaan is niet bekendgemaakt.

Het percentage regiogerichtheid door de her uitgifte teruggebracht naar het minimum van 10%. Hierdoor komt de vergunninghouder met het elk uur uitzenden van landelijk en internationaal nieuws, weer en verkeer al een heel eind. Wel blijft er een verplichting om uit te gaan zenden via DAB+. Voor kavel B05 gaat het om capaciteit op kanaal 8A in de Randstad.

Frequenties en opstelpunten
Kavel B05 bestaat uit de volgende opstelpunten/frequenties: Alkmaar 95.4 FM (0.501 kW), Den Haag 95.6 FM (0.955 kW), Amsterdam 95.7 FM (6.31 kW), Zoetermeer 95.7 FM (0.200 kW), Alphen 95.9 FM (4.51 kW), Gouda 95.9 FM (0.501 kW), Almere 95.9 FM (0.398 kW), Hilversum 95.9 FM (0.100 kW), Naaldwijk 96.0 FM (0.316 kW) en Utrecht 103.4 FM (0.050 kW). Het demografisch bereik is 16,77%.

Wanneer Fresh FM haar uitzendingen via de ether hervat is nog onduidelijk. “De nieuwe vergunning kent een aantal gunstigere voorwaarden. Zo hoeven de frequenties slechts binnen een jaar in gebruik te hoeven worden genomen en hoeven slechts 8 van de 10 frequenties daadwerkelijk te worden gebruikt,” schrijft het radiostation in een persbericht.

Raoul Wedel
Onduidelijk is nog in hoeverre oud-eigenaar Raoul Wedel betrokken is bij de herstart van Fresh FM. Eerder dit jaar werd hij persoonlijk failliet verklaard door de rechter. [Radiowereld.NL]
Foto: Pixabay

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email