Zoek
Sluit dit zoekvak.

3LAB gaat hele jaar door testen op NPO 3

NPO 3 staat dit weekend weer in het teken van vernieuwing. In de nacht van zaterdag 28 juli op zondag 29 juli start de tv-zender met ‘De nacht van de vernieuwing’. De eerste uitzending met 3LAB-producties is van 00:00 tot 05:00 uur.

Voortaan worden nieuwe programma’s niet in één week getest maar door het hele jaar heen. 

Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3: “Dankzij het vernieuwde 3LAB staat de deur voor jonge en talentvolle makers nu 24/7 open. Met de shift van televisie naar online geven we jonge makers niet één week, maar juist het hele jaar dat eerste of extra zetje wat ze vaak nodig hebben. De kraamkamer van de publieke omroep wordt volwassen.”

“Er is veel vraag naar een dergelijk platform. Dat zien we bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de inzendingen van de 3LAB serie-contest. Zolang makers met goeie, vernieuwende ideeën komen, is 3LAB hun podium, zowel online als lineair,” aldus Kunzeler. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten