Atmosferische storingen op de radio zorgen voor slechte ontvangst

Op dit moment doen zich weer zeer veel atmosferische storingen voor door een sterk hogedrukgebied. Met name zwakkere steunzenders en lokale omroepen hebben hier veel hinder van. Maar ook de publieke landelijke en regionale omroepen kunnen hiervan hinder ondervinden.

De problemen doen zich al een paar dagen voor en zullen ook nog wel even aanhouden door het zeer standvastige weerpatroon dat momenteel heerst.

Het hogedrukgebied zorgt ervoor dat de electromagnetische radiogolven zich anders door de atmosfeer voortplanten. Het bereik van zenders wordt veel groter dan anders waardoor allerlei buitenlandse zenders nu lokale frequenties storen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email