AvroTros zendt Duitse serie met Barry Atsma uit

Barry Atsma is vanaf dinsdag 24 juli te zien bij AvroTros te zien in de Duitse serie Bad Banks. Hij speelt daarin een bankier. De serie speelt zich af aan het begin van de Duitse bankencrisis.

Gabriel Fenger, het personage van Barry, wordt aangenomen bij Investment Banking om de bank uit de problemen te helpen, maar dit verloopt niet heel soepel.

Barry: ‘De serie laat de duistere kant van de nette bankierswereld zien. Een wereld waar mensen gedreven door ambitie grote risico’s nemen en waarin persoonlijke vete’s soms leiden tot wereldwijde crisissen.

Ik mocht in de voorbereiding spreken met topbankiers in Londen en werd verrast door hoe goed geïnformeerd, geïnteresseerd, geestig en intelligent ze waren, maar voelde ook hun brandende ambitie en keiharde mentaliteit door alles heen. Bad Banks laat dat alles in al zijn complexiteit zien.

Bad Banks is sexy, confronterend, soms geestig en vooral een scherpe analyse van de religie die geld heet.

Nagesynchroniseerd
Buitenlandse series zijn bij onze oosterburen vaak in het Duits nagesynchroniseerd te zien. NPO draait nu de rollen om. In de Duitse serie Bad Banks zal Barry Atsma zichzelf nagesynchroniseren in het Nederlands. Andere rollen zijn ingesproken door o.a. Sanne Samina Hanssen, Sander de Heer en Job Bovelander.

Barry Atsma: “Inspreken, wat een vak apart is, is niet nieuw voor mij. Maar het inspreken van mijn eigen rol wel! De spanning van de allereerste scène van Bad Banks kwam direct terug. In de studio heb ik elke scène, elke zin opnieuw gespeeld en beleefd, maar dan in mijn eigen moedertaal.” [Radiowereld.NL]

Bad Banks is vanaf 24 juli elke dinsdag om 21.15 uur te zien bij AvroTros op NPO 1. [Radiowereld.NL]
Foto: Letterbox Filmproduktion GmbH

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email