Zoek
Sluit dit zoekvak.

Candlelight met Jan van Veen in augustus terug op Radio M

[Update] Radio M sluit vanaf zondag 5 augustus het weekend af met Jan van Veen en zijn radioprogramma Candlelight. Met zijn kenmerkende stemgeluid brengt de presentator wekelijks gedichten van luisteraars afgewisseld met de mooiste romantische muziek op de regionale publieke zender.

Candlelight met Jan van Veen in augustus terug op Radio M Candlelight met Jan van Veen bestaat inmiddels al 50 jaar. In 1967 is het programma voor het eerst te horen op de Nederlandse radio en in de jaren die volgen blijft het programma populair.

In de jaren 80 is ook even een televisieversie van Candlelight te zien. Jan van Veen begon zijn radiocarrière in de jaren 60 op het zendschip Veronica en werkte later onder andere voor Hilversum 3, Radio 3 en de Avro.

Het gedichtenprogramma ‘Candlelight’ was ook jarenlang op Sky Radio te horen. De laatste 10 jaar was het programma te horen op 100% NL. Eind december presenteerde Jan van Veen het allerlaatste programma op 100% NL.

Eindredacteur Pieter Vorage: “Het is natuurlijk geweldig dat Candlelight weer voor iedereen in Midden-Nederland en ver daarbuiten te beluisteren is! Het programma is al sinds de jaren 60 populair bij een groot publiek en past uitstekend bij Radio M Utrecht.” [Radiowereld.NL]
Foto: Radio M Utrecht