Nieuwsbulletins Omroep Brabant geschikt voor Google Assistant

[Update] Omroep Brabant is de eerste regionale publieke omroep die zijn radiobulletins geschikt heeft gemaakt voor de Nederlandstalige Google Assistant, de virtuele assistent die sinds donderdag beschikbaar is. Daarmee kan iedereen die deze toepassing gebruikt het laatste Brabantse nieuws ook via de smartphone opvragen.

Nieuwsbulletins Omroep Brabant geschikt voor Google Assistant De gebruiker hoeft daarvoor alleen maar ‘Luister naar Omroep Brabant’ te zeggen.

Dagelijks beschikbaar
Deze nieuwe service is zeven dagen per week beschikbaar. Op werkdagen publiceert de omroep zes bulletins per dag en in het weekend twee.
De bulletins duren ongeveer één minuut en worden afgesloten met het Brabantse weerbericht.

Hoofdredacteur Renzo Veenstra: “Tot nu toe moesten gebruikers altijd hun vinger of muis gebruiken om ons nieuws online op te vragen. Nu kunnen ze gewoon hun stem gebruiken. Ik verwacht veel van deze ontwikkeling en we gaan daarom snel experimenteren met andere toepassingen.

De Google Assistant wordt de komende dagen voor iedereen beschikbaar. Eerst voor Android-gebruikers en later (in app-vorm) voor iOS-gebruikers. Later dit jaar kunnen de radiobulletins van Omroep Brabant ook worden afgespeeld via slimme luidsprekers, zoals de Google Home.

Update
Naast Omroep Brabant en Qmusic maken steeds meer mediabedrijven hier gebruik van. Inmiddels zijn de radiobulletins van het 538 Nieuws ook beschikbaar via Google Assistant. Binnenkort zullen ook Talpa, Kro-Ncrv, BNR Nieuwsradio, Omroep Gelderland, NPO en NOS starten deze nieuwe audio command service van Google. [Radiowereld.NL]