Renze Klamer stapt over van Evangelische Omroep naar BnnVara

EO-presentator Renze Klamer stapt vanaf september over van de Evangelische Omroep naar BnnVara. Hij gaat voor de rebelse omroep een dagelijks en actueel praatprogramma presenteren na het NOS Journaal, op het themakanaal NPO 1 Extra.

Renze Klamer stapt over van Evangelische Omroep naar BnnVara Renze Klamer: ‘In gesprekken met BnnVara bleek dat er een goede match was tussen mijn ambities en hun plannen op journalistiek gebied. Bij de EO heb ik jarenlang met veel plezier journalistieke programma’s gemaakt, met name op NPO Radio 1.

BnnVara is, dankzij hun goede positie binnen de NPO als het gaat om actualiteitenprogramma’s, voor mij een mooie plek om daar verder in te groeien. Ik heb er vertrouwen in dat we samen mooie dingen gaan maken.’

Robert Kievit, mediadirecteur BnnVara: ‘Met Renze hebben we een nieuwe loot aan de journalistieke stam van BnnVara. Hij is een journalistiek talent. BnnVara ziet een mooie toekomst voor Renze, op televisie, radio én online. Te beginnen met een dagelijks en actueel praatprogramma op NPO 1 Extra. Wij zien ernaar uit om samen met hem aan die mooie toekomst te werken.

Bij Ziggo is het themakanaal ‘NPO 1 Extra‘ alleen op tv te zien als klanten het pakket ‘Movies & Series XL’ van 11.95 per maand afnemen.

Renze Klamer is sinds 2009 werkzaam bij de EO. Op NPO Radio 1 presenteert hij samen met Robbert Meeder het doordeweekse Radio 1-avondprogramma ‘Langs de Lijn En Omstreken’.

Ook presenteert hij ‘Dit is de Dag’. In het tv-programma ‘Knevel & Van den Brink’ had Klamer de internetrubriek ‘Makkelijk praten achteraf’. Eenzelfde rubriek had hij in 2012 in het tv-programma ‘1 Voor de Verkiezingen’. Ook had Klamer in 2014 en 2015 een vaste rol in het NPO 2 debatprogramma ‘Arena’ en presenteerde hij op NPO 1 Extra de aftertalk van ‘The Passion’. [Radiowereld.NL]
Foto: WillemJan De Bruin

Gerelateerde berichten