WBLS stoot door naar tweede plaats in NYC

WBLS 107.5 heeft de tweede plaats herovert in New York City. De urban popzender verwijst hierdoor (W)CBS FM 101.1 terug naar de derde plaats. 106.7 Lite FM (WLTW) blijft het populairst in de Big Apple, terwijl 104.3 My FM (KBIG) aan kop blijft in Los Angeles.

WBLS stoot door naar tweede plaats in NYC Op WBLS komt de beste r&b en hip-hop voorbij. De nadruk ligt daarbij op klassiekers uit de jaren ’80 en ’90.

Artiesten die op de playlist staan zijn onder andere Chaka Khan, Faith Evans, Ja Rule, The Isley Brothers, Beyonce en The Notorious B.I.G.

Daarnaast is de ochtendshow van Steve Harvey op WBLS te horen. Harvey is één van de populairste radiopresentatoren van de zwarte gemeenschap in de VS. Wekelijks stemmen er een slordige zes miljoen luisteraars af op zijn ochtendshow, die ook tientallen andere radiostations in de VS wordt uitgezonden.

WBLS zag haar marktaandeel met 0,4%-punt stijgen naar 6,1%. Hiermee scoort de radiozender haar hoogste marktaandeel in meer dan een jaar tijd.

Hoog en droog aan kop staat nog altijd de popzender Lite FM. Wel daalde het marktaandeel met 0,4%-punt naar 7,3%. Ook verlies was er voor CBS FM. De classic hitszender verloor een half procentpunt en staat nu derde met 5,8%.

Terug in de top 5 is Z100 (WHTZ). De hitzender steeg met 0,4%-punt naar 5% marktaandeel en staat hierdoor nu vierde. De nieuwszender 1010 WINS completeert de top 5 met 4,8% marktaandeel.

De sportzender WFAN wist hij stijgende lijn niet door te zetten en daalde naar de zevende plaats.

Ondanks de flinke daling blijft Lite FM aan kop bij de 18-49 en 25-54 jarigen, terwijl Z100 nummer 1 is bij de doelgroep 18-34 jaar.

Los Angeles
In Los Angeles blijft de top 5 onveranderd qua rangen. My FM blijft het populairst met 5,8% marktaandeel. De popzender, met voornamelijk hits uit de 00’s en het beste van nu, loopt zelfs nog iets uit op de nummer 2: KOST 103.5. Deze popzender richt zich met voornamelijk hits uit de jaren ’80 en ’90 op een iets oudere doelgroep en scoort 5,6%.

De classic hitszender K-Earth 101 (KRTH) blijft derde met 5,1%, gevolgd door de urban popzender 94.7 The Wave (KTWV) met 4,5%, een verlies van 0,3%-punt. Verlies was er ook voor de hitzender 102.7 KIIS FM, die nu vijfde staat met 4,3%.

My FM blijft ook marktleider bij de doelgroepen 18-34, 18-49 en 25-54 jarigen.

Tampa-St. Petersburg
Elke maand blikt Radio.NL ook op de luistercijfers in een andere Amerikaanse stad. Dit keer is dit de metropool Tampa-St. Petersburg, aan de westkust van Florida aan de Tampabaai en radiomarkt nr. 19. BUBBA

De metropool Tampa-St. Petersburg telt ruim 2,7 miljoen inwoners, waarvan bijna een half miljoen Spaanstalig is.

Desondanks is het popmuziek, classic hits en Country dat de bovenste regionen vult. Aan kop gaat dan ook de softpopzender 106.5 WDUV met 9,1% marktaandeel. De Countryzender 99.5 (W)QYK volgt op ruime afstand met 6,7%. QYK moet deze tweede plek delen met de classic hitszender 107.3 The Eagle (WXGL).

Op plek 4 staat Eagle’s grote rivaal Q105 (WRBQ) met 5,8% marktaandeel. Het verschil tussen Q en The Eagle is dat Q wat meer op pophits georiënteerd is, terwijl The Eagle meer naar classic rock schuift.

De popzender Magic 94.9 (WWRM) completeert de top 5 met 5,4%. Vorige meting werd Magic nog uit de top 5 verdreven door de Countryzender US 103.5 (FUS), die nu zesde staat. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email