Ziggo schakelt in september analoge tv in regio Rotterdam af

Klanten van Ziggo die nu nog analoog via de kabel televisie kijken, maken de komende twee jaar gefaseerd per regio de overstap naar digitale kabel televisie. Na de regio’s Capelle aan de IJssel en Flevoland, is het nu de beurt aan Rotterdam, Hoek van Holland en Rozenburg (ZH) om deze overstap te maken.

Ziggo schakelt in september analoge tv in regio Rotterdam af Het omzetten vindt plaats in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 september.

Ziggo startte in maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren.

Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal kijken. Dat kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt deze al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog.

Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel“, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten