Alle 21 etappes Vuelta (Ronde van Spanje) live bij Eurosport

Tv-zender Eurosport staat drie weken lang dagelijks in het teken van ‘De Vuelta a España’. Deze start op zaterdag 25 augustus met een individuele tijdrit van 8 kilometer in Malaga. De finish is zondag 10 september in hoofdstad Madrid.

De verrichtingen van de mondiale wielertop in Spanje zijn drie weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport 1. De uitzendingen van de live etappes op Eurosport 1 beginnen om 16.00 uur.

Het wielerevenement dat voor het eerst plaatsvond in 1935, is in 1979 voor het laatst door een Nederlander gewonnen. Joop Zoetemelk was toen de sterkte in Spanje.

José Been is de commentator van dienst tijdens de 73e editie van de Ronde van Spanje. De voorbeschouwing in Vuelta Extra begint altijd 15 minuten voor de race. De nabeschouwing is direct aansluitend. [Radiowereld.NL]