De grote radio- en tv-transfers van het seizoen

Ook deze zomer gebeurde er weer veel in de Radiowereld. Verschillende bekende deejays wisselen deze zomer van radiostation. De kans is groot dat terugkerende vakantiegangers hun favoriete deejay op een ander radiostation kunnen horen. Denk daarbij aan Gerard Ekdom, Domien Verschuuren, Marieke Elsinga, Jeroen Nieuwenhuize, Barry Paf en Rick van Velthuysen.

De grote radio- en tv-transfers van het seizoen De bekendste transfer in de Radiowereld is het vertrek van Gerard Ekdom bij Radio 2.

Hij start maandag 3 september bij de commerciële radiozender Radio 10 met een nieuwe ochtendshow. De programmanaam ‘Ekdom in de Ochtend’ wordt dan veranderd in ‘Ekdom in de Morgen’. Lot Lewin wordt de vaste nieuwslezer in de nieuwe ochtendshow.

Door het vertrek van Gerard Ekdom bij NPO Radio 2 zijn Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte nu als vervanger te horen met de nieuwe ochtendshow: ‘Jan-Willem start op‘.

Domien Verschuuren verlaat het zinkende schip op het Mediapark in Hilversum voor Qmusic. Vanaf maandag 1 oktober mag hij de middagshow presenteren op Qmusic met sidekick Bas Louissen. De deejay was twaalf jaar lang te horen op 3FM. In november 2016 nam hij de ochtendshow over van Giel Beelen die naar Radio Veronica vertrok.

Sander Hoogendoorn wordt de nieuwe ochtenddeejay van NPO 3FM. Vanaf maandag 3 september volgt hij Domien Verschuuren op die naar Qmusic vertrekt. Sinds november 2016 is hij iedere maandag tot en met donderdag te horen tussen 18.00 en 21.00 uur. Deze uren woren weer overgenomen door Frank van der Lende.

Qmusic krijgt versterking van een oude bekende. Nee, niet Wietze de Jager maar Marieke Elsinga gaat samen met Mattie Valk de nieuwe ochtendshow presenteren. Zonder een nieuwe Tesla start de nieuwe ochtendshow start op 3 september op Qmusic. De nieuwe ochtendshow heet Mattie & Marieke. Daarnaast blijft ze ook nog verslaggever van RTL Boulevard.

Sander de Heer keert weer terug op de radio met een nieuwe ochtendshow op Sublime. Het radiostation lanceert op 20 augustus de nieuwe ochtendshow: ‘Sublime Sunrise‘ tussen 7 en 9 uur. De Heer (43) presenteerde jarenlang de ochtendshow ‘De Heer Ontwaakt’ op NPO Radio 2 tot de komst van Gerard Ekdom.

Lex Gaarthuis neemt volgende week week afscheid van zijn programma ‘Goeiemorgen Lex’ op Radio 10 wat hij slechts anderhalf jaar presenteerde. Daar komt nu een einde aan door de komst van Gerard Ekdom. Lex Gaarthuis mag vanaf maandag 3 september de uren tussen 21.00 en 00.00 uur opvullen.

Bert Haandrikman heeft een nieuwe plek gevonden op NPO Radio 5. Hij stapt over van Kro-Ncrv op NPO Radio 2 naar Omroep Max bij NPO Radio 5. Hij neemt de uren van Tineke de Nooij over. De inmiddels 77-jarige mag voortaan op vrijdag en zaterdag een programma presenteren.

Jeroen Nieuwenhuize heeft afscheid genomen van Radio 538. Sinds begin juli heeft hij een dagelijkse radioshow op Radio 10 tussen 10.00 en 13.00 uur.

Barry Paf gaat de middagshow van 100%NL tussen 16.00 tot 19.00 presenteren voor de zender waar hij tot nu toe inviel. Wanneer de 39-jarige Barry Paf precies start is nog niet bekend.

Rick van Velthuysen start begin 2019 weer bij een landelijke zender, dit keer bij NPO Radio 2. Daar zal hij vanaf januari de nachtelijke uren opvullen voor PowNed tussen 02.00 en 04.00 uur viermaal per week. Voor dat dit bekend werd ging het gerucht dat hij een programma kreeg tyussen 00.00 en 02.00 uur. De 56-jarige dj was tot 2016 te horen bij Radio Veronica.

Ook Rob Stenders stond weer op het punt om te vertrekken bij NPO Radio 2. Hij kon volgens geruchten bij Radio Veronica de nieuwe zenderbaas worden, maar heeft op het laatste moment toch voor BnnVara / NPO Radio 2 gekozen.

Niet alleen op de radio veranderd veel in medialand. Ook op tv zullen die veranderingen plaatsvinden.

Zanger en entertainer Gordon Heuckeroth stapt over van RTL naar SBS waar hij vanaf 2019 voor vijf jaar heeft bijgetekend.

Twan Huys wordt met ingang van het nieuwe televisieseizoen in september het gezicht van de late avond bij RTL 4. Hij wordt de opvolger van van Humberto Tan.

Presentator Johnny de Mol keert aankomende zomer terug bij SBS6, waar hij een driejarig contract heeft getekend. Hier gaat hij jaarlijks meerdere en uiteenlopende programma’s presenteren zoals een grote studioshow, een muziekprogramma en een nieuwe variant op het thema van Johnny’s programma Syndroom.

Presentator Art Rooijakkers is overgestapt van de NPO naar RTL. Hij tekende een driejarig contract en wordt ingezet op zowel studioprogramma’s als op locatie. Rooijakkers zal niet alleen te zien zijn bij de tv-zenders, maar ook bij digitale platformen, zoals Videoland. Naast presenteren, zal hij ook eigen programma’s ontwikkelen.

Tv-presentator Rik van de Westelaken volgt dit jaar Art Rooijakkers op als presentator van ‘Wie is de Mol?’. Daarnaast wordt Van de Westelaken presentator van het dagelijkse nieuws- en actualiteitenprogramma ‘EenVandaag’. Bij deze laatste vervangt hij presentator Pieter Jan Hagens, die voor een langere periode op wereldreis gaat.

Paul de Leeuw stopt na deze zomer bij BnnVara. Paul maakt sinds 1990 programma’s voor de Vara, later BnnVara. Hij was voor het eerst te zien met ‘De Schreeuw van de Leeuw’. Deze zomer is hij vanaf 15 juli op NPO 3 bij BnnVara nog te zien als presentator van ‘Ranking the Stars’.

En de populaire voetbaltalkshow van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp krijgt na de verhuizing van RTL 7 naar Veronica een nieuwe naam: Veronica Inside. Bekende initialen dus voor de vele trouwe fans van het uitgesproken trio. Vanaf 10 augustus is Veronica Inside elke maandag en vrijdag te zien bij Veronica. Derksen (69) is al sinds de start van VI in 2001 vaste analyticus van het programma.

Sinds deze maand neemt Hélène Hendriks een groot deel van de sportprogramma’s bij Talpa Network voor haar rekening waardoor ze de komende vijf jaar vooral te zien zal zijn bij Veronica.

Het tv-programma Robs Grote Tuinverbouwing keert vanaf zaterdag 1 september bij SBS6 terug in een nieuw jasje: ‘De Grote Tuinverbouwing’. In het programma, voorheen van Rob Verlinden, sluit het nieuwe gezicht Lodewijk Hoekstra, bekend van Eigen Huis & Tuin, zich aan bij het huidige team.

De 34-jarige Vivienne van den Assem is overgestapt van WNL naar RTL. Ze mag het anderhalf jaar proberen bij het mediabedrijf. Vivienne gaat aan de slag als presentatrice van het programma ‘RTL Boulevard’ en wordt daarmee één van de vaste gezichten van het presentatieteam. [Radiowereld.NL]
Foto: Pixabay