Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gondelvaart in Belt-Schutsloot op TV Oost

Voor de 80ste keer vindt zaterdag de gondelvaart in Belt-Schutsloot plaats. Wat in 1938 begon als bescheiden dorpsfeest met eenvoudig aangeklede gondels, is uitgegroeid tot een landelijk evenement waar meer dan tienduizend bezoekers op af komen. TV Oost zal zaterdag hiervan verslag doen.

De gondelvaart is een schouwspel van indrukwekkende, allegorische- en kleurrijke bloemengondels met technische hoogstandjes, muziek en figuratie.

De gondels, van zo’n 12 tot 14 meter lengte, worden onderverdeeld in drie categorieën: allegorische gondels, bloemengondels en jeugdgondels die een onderwerp uitbeelden. De verlichte tuinen langs de route dragen mee aan een sprookjesachtige sfeer.

Een samenvatting van de gondelvaart in Belt Schutsloot is zaterdag 11 augustus om 18.25 uur te zien bij TV Oost. Deze uitzending wordt elk uur herhaald.
Foto: Peter de Haan

Gerelateerde berichten