Search
Close this search box.

Laatste ronde voor Domien, maandag stoelendans bij 3FM

Domien Verschuuren is vrijdag (31 augustus) voor het laatst te horen op 3FM. Door zijn vertrek en de overstap van Eva Koreman naar 3Voor12 Radio, ziet de programmering er vanaf maandag anders uit. Daarnaast meldt middagdeejay Mark van der Molen dat ook het muziekbeleid op de schop gaat.

Laatste ronde voor Domien, maandag stoelendans bij 3FM Verschuuren kondigde in juni zijn vertrek naar Qmusic aan. Bij deze zender gaat hij vanaf oktober de middagshow presenteren. De deejay is sinds 2006 op 3FM te horen. Eind 2016 nam hij het dagelijkse ochtendblok over van Giel Beelen.

Zijn sidekick Bas Louissen gaat mee naar Qmusic. Puck van den Hoogen gaat Frank van der Lende ondersteunen op 3FM.

Vanaf maandag (3 september) is daarom Sander Hoogendoorn in de ochtend te horen op 3FM met ‘Sanders Vriendenteam’. De plek van Hoogendoorn in de avond wordt overgenomen door Frank van der Lende, die hierdoor weer een dagelijks programma krijgt. Tussen 18 en 21 uur presenteert hij “De bende van Van der Lende,’ een naam die Van der Lende in het verleden ook al eens gebruikte.

Onlangs werd bekend dat Eva Koreman de nieuwe vaste presentator van ‘3Voor12 Radio’ wordt. Het lunchprogramma op 3FM wordt daarom vanaf maandag tijdelijk gepresenteerd door Jorien Renkema.

Renkema: “Ik had de lunchshow nog niet eerder afgestreept op mijn radio-bingokaart! 12-14 is een prachtig tijdstip en ik hoop dat ik menig lunchpauze nóg gezelliger kan maken met mijn liefde voor muziek.

Alternatiever geluid?
Naast nieuwe programma’s gaat ook het muziekbeleid weer op de schop bij 3FM, zo meldt Mark van der Molen op twitter: “Vanaf volgende week Sander in de ochtend, Frank in de avond en Eva bij 3voor 12, maar vooral muziek over de gehele linie en programmering die 3FM eindelijk weer het alternatief op de rest gaat maken. Muziek die je nergens anders hoort en bij ons DNA past.”

Grote vraag is of al deze wijzigingen het tij weer kunnen keren bij 3FM. Eerder deze week werd bekend dat het marktaandeel van de publieke jongerenzender opnieuw onder de 3% is gedaald. [Radiowereld.NL]
Foto: Sander Koning/Qmusic