Norkring voltooit fase 4 DAB+ in Vlaanderen

Met de ingebruikname van de zender in Oostende, langs de kust in West-Vlaanderen, heeft zenderexploitant Norkring maandag de uitrol van fase 4 van het commerciële DAB+-netwerk in Vlaanderen afgerond. In totaal staan er nu 18 zenders aan.

Norkring voltooit fase 4 DAB+ in Vlaanderen De uitrol van fase 4 begon eind april, kort na de voltooiing van fase 3, met het aanzetten van de zender in Nieuwkerken-Waas, ten noorden van Sint Niklaas in de provincie Oost-Vlaanderen.

Daarna volgden de zenders Oud-Turnhout, Bellegem (onder Kortrijk in West-Vlaanderen), Brustem (ten oosten van Sint-Truiden in Limburg), Millen (ten zuidwesten van Maastricht in Limburg), Oostvleteren (zuidwesten van West-Vlaanderen) en Overpelt (onder Eindhoven in Limburg). Maandag kwam hier ook de zender in Oostende bij.

Lees verder in het DAB Dossier