Prinses Laurentien wordt co-presentatrice bij Jeroen van Inkel

Prinses Laurentien kruipt voor één ochtend achter de microfoon van NPO Radio 5 om samen met Jeroen van Inkel de ochtendshow “Je dag is goed” te presenteren. Met Jeroen stelt de prinses komende maandag (3 september) het programma samen én geeft zij het startschot voor de Week van de Alfabetisering.

Prinses Laurentien wordt co-presentatrice bij Jeroen van Inkel Prinses Laurentien: “Toen Jeroen van Inkel voorstelde om samen zijn programma te presenteren was ik direct enthousiast.

Want grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen zorgt in het dagelijks leven voor meer obstakels dan je denkt.

Radio is een geweldig medium om veel mensen te bereiken over dit onderwerp. Ik proefde zijn oprechte wens om het belang van lezen en schrijven onder de aandacht te brengen”.

Jeroen van Inkel: “Ik heb zelf een aantal boeken geschreven en weet hoe lastig taal soms kan zijn. Daarom draag ik Stichting Lezen & Schrijven en haar activiteiten, waar prinses Laurentien van Oranje oprichter van is, een warm hart toe. Haar energie en bevlogenheid die in het MAX-programma ‘Eindredactie’ naar voren kwamen, inspireerde mij om haar hiervoor te vragen”.

Foto: Omroep Max/archief Radio.NL
Een team van Razende Reporters (voormalig laaggeletterden) toert in die week door het land en brengt verslag uit van de meest spraakmakende momenten. De bustour start bij NPO Radio 5 als Jeroen van Inkel en Prinses Laurentien de Razende Reporters uitzwaaien rond 10 uur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten