Bastiaan en Tooske krijgen een reisprogramma

Bastiaan en Tooske Ragas gaan met hun vier kinderen op reis voor RTL 4. In ‘Ragas reist rond’ trekt de familie de wereld over om te proeven van nieuwe levens in den vreemde.

Bastiaan en Tooske krijgen een reisprogramma Je vleugels uitslaan en op avontuur. Met het hele gezin voorgoed de koffers pakken en een spannend en uitdagend nieuw leven beginnen in het buitenland.

Veel mensen denken er wel eens over, maar bijna niemand doet ’t. In het programma ‘Ragas Reist Rond’, nemen Bastiaan (47), Tooske (44), Sem (16), Leentje (11), Fien (10) en Catoo (8) wel de stap om te vertrekken.

Bastiaan: ”We willen onze kinderen de wereld laten zien, van dichtbij met hun eigen ogen. Hoe ‘normaal’ is het leven in Nederland als je dat vergelijkt met het leven in Mongolië. Zouden wij bijvoorbeeld ook in Zimbabwe kunnen wonen met elkaar? Dat soort vragen houdt ons bezig.”

Daar kunnen ze maar op één manier achter komen: zelf de koffers pakken. De Ragassen trekken voor vier maanden de wereld in, en logeren tijdens hun wereldreis steeds vijf dagen bij een (gast)gezin om te ervaren hoe het leven is in de jungle van Brunei, in een Japanse miljoenenstad of op de steppe van Mongolië. Bastiaan en Tooske gaan mee naar het werk, de kinderen gaan mee naar school.

Ze delen het sociale leven, doen de boodschappen, ze brengen samen hun vrije tijd door en helpen mee in de huishouding. En natuurlijk nemen ze de daarbij geldende leef- en eetgewoonten over.

‘Ragas Reist Rond’ (zes afleveringen) is te zien vanaf woensdag 5 september om 21.30 uur op RTL4. [Radiowereld.NL]
Foto: RTL