Chris Evans van BBC Radio 2 naar Virgin Radio

Chris Evans (52) stopt eind van dit jaar met de ochtendshow op BBC Radio 2. Dit heeft de radiodeejay maandagochtend bekendgemaakt. Hij vertrekt na 13 jaar naar Virgin Radio om hier de ochtendshow te gaan presenteren. Op 21 december is hij voor het laatst op Radio 2 te horen.

Chris Evans van BBC Radio 2 naar Virgin Radio Het besluit om te stoppen met de ochtendshow ging niet over één nacht ijs.

De deejay heeft er de afgelopen maanden over gediscussieerd met zijn bazen, maar hakte enkele weken geleden pas de knoop door, zo bekende Evans.

Ik heb echt van elk moment bij Radio 2 genoten,” vertelde Evans.

De afgelopen 13 jaar zijn voorbij gevlogen. Zoals mijn voorganger Terry Wogan al zei is er geen juist moment om te stoppen met iets dat je leuk vindt. Maar het kan een slecht moment worden als je te lang blijft zitten.”

Van weekend naar ochtend
Chris Evans ging in 2005 aan de slag bij BBC Radio 2. Eerst in het weekend, daarna de middag en in 2010 kreeg hij de eer om de dagelijkse ochtendshow over te nemen van Terry Wogan. En met succes, want wekelijks stemmen er meer dan 9 miljoen luisteraars op de ochtendshow van Evans af. Recent werd bekend wat Evans de best betaalde radiodeejay van de BBC is

Wie de ochtendshow van Evans gaat overnemen op BBC Radio 2 is nog niet bekend.

Terug naar Virgin Radio
Korte tijd na zijn onthulling om te stoppen bij BBC Radio 2 werd duidelijk waarom Evans vertrekt. Hij stapt over naam het commerciële digitale radiostation Virgin Radio. Ook hier gaat hij de ochtendshow presenteren.

Voor Evans betekent het min of meer een terugkeer op het oude nest. De deejay was al tussen 1997 en 2001 werkzaam voor het station, dat toen nog op AM uitzond op de plek waar nu Absolute radio te horen is.

Twee jaar geleden maakte Virgin Radio een comeback via DAB en internet.

Evans over zijn nieuwe uitdaging: “In veel opzichten is Virgin Radio mijn spirituele thuis. Ik zie niets anders dan baanbrekende mogelijkheden die voor ons liggen. In een medium dat dagelijks zo snel verandert, is het groeipotentieel ongekend. Ons plan is: alles geven wat we hebben, kijken waar we kunnen komen en onderweg zoveel mogelijk plezier hebben.” [Radiowereld.NL]
Foto: BBC