Deense publieke omroep schrapt radio- en tv-stations

De Deense publieke omroep DR gaat flink snijden in haar radio- en tv-stations alsmede in haar personeelsbestand. Wegens het afschaffen van het kijk- en luistergeld moet de omroep fors bezuinigen. Hierdoor verdwijnen er drie radiostations, drie tv-stations en 400 banen.

Deense publieke omroep schrapt radio- en tv-stations In maart van dit jaar werd bekend dat Denemarken het kijk- en luistergeld gaat afschaffen. Als gevolg hiervan krijgt de publieke omroep 20% minder geld van de overheid. Concreet gaat het om een bedrag van ruim 56 miljoen euro.

Als gevolg hiervan gaat de omroep flink snijden. Zo wordt uiterlijk 2021 het aantal radiostations teruggebracht van acht naar vijf. De digitale stations P6 Beat, P7 Mix en P8 Jazz verdwijnen hierdoor. Op FM blijft de DR vertegenwoordigd met drie radiostations.

Het televisieaanbod van de DR wordt gehalveerd naar drie. DR3 en DR Ultra gaan uitsluitend via internet uitzenden, terwijl het culturele kanaal DR K samen wordt gevoegd met DR2.

Ook verdwijnen er een slordige 400 banen bij de omroep, waarvan 25 managementfuncties. [Radiowereld.NL]