Meer kijkers voor Franstalige televisiezender TV5Monde

De laatste cijfers van Stichting Kijkonderzoek / Gfk laten een jaarlijkse groei zien van 11% in het wekelijkse bereik van de 100% Franstalige tv-zender TV5Monde onder Nederlanders van 6 jaar en ouder in de eerste zes maanden van 2018. In de doelgroep 13-49 is de groei zelfs haast twee keer zo groot.

André Vroegindeweij: “Deze goede prestatie onderstreept de sterke lokale belangstelling voor de dagelijkse selectie van Franstalige programma´s met Nederlandse ondertiteling.

Terwijl TV5Monde goed blijft scoren op cinema en premium documentaires («Des Racines et des Ailes», «Échappées Belles» …), heeft de zender ook een nieuw, jonger publiek aangetrokken, dankzij het aanbod aan goed bekeken series en televisiedrama´s, zoals «Cherif», «Les hommes de l’ombre» of de Canadese serie «Mémoires Vives».

Wij zijn ook bijzonder enthousiast over de serie «Au service de la France», die in de herfst zal worden uitgezonden. De serie brengt een humoristische kijk op de geheime dienst in de jaren zestig. Nederlandse kijkers zijn erg gesteld op linguïstische en culturele diversiteit en deze resultaten bevestigen opnieuw de strategie van het kanaal ten opzichte van de investeringen in lokale ondertiteling. [Radiowereld.NL]