TV-zender ONS eert overleden Anneke Grönloh

Ter ere van Anneke Grönloh, die afgelopen zondag overleed, zendt de Nostalgische televisiezender ONS op vrijdag 21 september om 20:30 uur het 50-jarig jubileum galaconcert van de zangeres uit. Het galaconcert vond plaats in 2009 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag om het 50-jarig artiestenjubileum van de Nederlandse zangeres te vieren.

TV-zender ONS eert overleden Anneke Grönloh Anneke Grönloh vierde haar gouden jubileum in 2009 met vele bevriende collega’s zoals Willeke Alberti, Ria Valk, Sandra Reemer en Ronnie Tober.

In een tour de chant nam de zangeres het publiek mee op reis door haar carrière. Naast Indische wiegenliedjes kwamen hits voorbij als ‘Brandend zand’, ‘Soerabaja’ en ‘Da doe ron ron’. TV-zender ONS zendt op 21 september om 20:30 uur het volledige galaconcert uit.

Grönloh verkreeg bekendheid door in 1959 op 17-jarige leeftijd mee te doen aan de talentenjacht ‘Cabaret der onbekenden’. In 1960 verscheen haar debuutsingle, ‘Asmara’. Met ‘Brandend zand’, dat in 1962 verscheen, brak ze definitief door. Het nummer kwam uit het niets op de eerste plaats van de hitparade en stond meer dan een half jaar hoog in de Nederlandse hitlijsten. Binnen korte tijd groeide de zangeres uit tot Nederlands eerste tieneridool. De zangeres heeft in 2017 haar laatste optreden gegeven. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten