Wie wordt de nieuwe ochtenddeejay van BBC Radio 2?

Wie gaat Chris Evans opvolgen in de ochtend op BBC Radio 2. Dat is nog altijd de belangrijkste vraag die momenteel rondgaat in de Engelse radiowereld. Daarbij worden twee namen veelvuldig genoemd: Sara Cox en Zoe Ball.

Wie wordt de nieuwe ochtenddeejay van BBC Radio 2? Begin deze maand maakte Chris Evans bekend na acht jaar te gaan stoppen met de ochtendshow op BBC Radio 2 Hij verlaat het populairste radiostation van het Verenigd Koninkrijk aan het eind van dit jaar. Zijn ochtendshow is wekelijks goed voor ruim 9 miljoen luisteraars.

Vanaf volgend jaar is er dus een andere stem in de ochtend te horen op BBC Radio 2. De vraag is alleen van wie?

Chris Evans opteerde zelf al om Sara Cox (43, links) naar voren te schuiven. Sinds mei is Cox elke avond tussen 22 uur en middernacht op BBC Radio 2 te horen. Daarvoor presenteerde ze een 80’s show in het weekend.

Ochtendradio is niet onbekend bij Cox. Momenteel is zij vaste vervanger van Evans in de ochtend. Daarnaast presenteerde ze van 2000 tot 2003 de ochtendshow op BBC Radio 1.

The Sun berichte afgelopen weekend dat ook Zoe Ball (47, rechts) in de race is voor de felbegeerde plek op BBC Radio 2. Ball presenteert momenteel een show op zaterdagmiddag op BBC Radio 2. Daarnaast presenteerde ze diverse edities van Strictly Come Dancing op televisie. Ook ochtendradio is niet onbekend voor Ball, die jaren lang getrouwd was met Norman Cook (Fatboy Slim). Ze presenteerde van 1997 tot 2000 de ochtendshow op BBC Radio 1.

De BBC laat in een reactie aan RadioToday weten dat er met meerdere personen gesproken wordt, maar dat er nog besluit is genomen. [Radiowereld.NL]
Foto’s: BBC