Radiocommentator Bob van der Tak overleden

Radiocommentator Bob van der Tak is deze week op 38-jarige leeftijd overleden. Van der Tak deed voor de NOS tot 2016 voornamelijk verslag van zwemwedstrijden. Daarnaast deed hij ook regelmatig verslag van voetbal.

Van der Tak was in het verleden ook werkzaam bij onder meer Radio Flevoland, BNR Nieuwsradio, Eurosport en RTV Utrecht. De uitvaart zal zaterdag in besloten kring plaatsvinden.

Bob was timide en klein van stuk. Als voetballers hem zagen, dachten ze: dit wordt een makkelijk interview. Na twee vragen wisten ze echter dat ze bij de les moesten zijn, want Bob bereidde zich altijd zo goed en gedegen voor dat hij continu een goede vervolgvraag kon stellen“, aldus Jeroen Grueter, sportverslaggever van de NOS.

Een opmerkelijke collega, een ongelooflijke vakman en een geweldige interviewer“. [Radiowereld.NL]