Zoutelande langst genoteerde single ooit in 100% NL Top10

Zoutelande, de hit van BLØF en de Belgische Geike Arnaert, staat deze week voor het eerst sinds 20 oktober niet meer in de 100% NL Top 10. Het is nooit eerder voorgekomen dat een hit elf maanden lang genoteerd stond in deze lijst.

Zoutelande overtreft daarmee onder meer de hits ‘Beauty & the Brains’ van Nielson en ‘Ik Neem Je Mee’ van Gers Pardoel.

Barry Paf, deejay bij 100% NL; “Onwijs knap wat die mannen van BLØF doen, al twintig jaar domineren ze de Nederlandse muzieklijsten. De single Zoutelande stond bijna een jaar lang in de 100% NL Top 10, daarmee hebben ze een unieke prestatie neergezet, en ook terecht, vind ik!

Het is een heel sterke track die zo enorm catchy is, dat werkelijk iedereen ‘m meezingt! Onlangs was ik voor een optreden in Zoutelande, ik ben net als de meeste toeristen toch even gestopt om een selfie te maken met het bord. Ongelooflijk hoeveel invloed een liedje kan hebben!

De 100% NL Top 10 is iedere week op vrijdag tussen 15:00 en 16:00 uur te horen op 100% NL. [Radiowereld.NL]

Foto: 100% NL