Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gouden Televizier-Ring voor Beau five days inside

Beau five days inside heeft tijdens de 53e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala de ‘Gouden Televizier-Ring’ gewonnen voor het beste televisieprogramma in Amsterdam. Beau five days kreeg 52% van de stemmen en liet daarmee De Luizenmoeder en Expeditie Robinson achter zich.

Gouden Televizier-Ring voor Beau five days inside Zilveren Televizier-Ster presentator
Beau van Erven Dorens kreeg ook de Zilveren Televizier-Ster Presentator. Andere genomineerden waren Johnny de Mol en Humberto Tan.

Zilveren Televizier-Ster beste presentatrice
Chantal Janzen wint voor tweede keer Zilveren Televizier-Ster beste presentatrice. Andere genomineerden waren Eva Jinek en Geraldine Kemper.

Zilveren Televizier-Ster beste actrice
Ilse Warringa kreeg de Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice voor haar rol als Juf Ank in De Luizenmoeder. Andere genomineerden waren Lies Visschedijk (Soof: Een nieuw begin) en Jennifer Hofman (De Luizenmoeder).

Televizier Talent Award
Kaj Gorgels kreeg de Televizier Talent Award. Andere genomineerden waren Ellie Lust en Nienke Plas.

Gouden Stuiver
De Gouden Stuiver ging dit jaar naar De eindmusical. Andere genomineerden waren Bommetje en De viralfabriek.

Digital Impact Award
Wie is de Mol? kreeg de Digital Impact Award. Andere genomineerden waren Zondag met Lubach en Expeditie Robinson.

Eerdere winnaars van de juryprijzen zijn Zondag met Lubach (2017), Floortje naar het einde van de wereld (2016), SynDROOM (2015), Flikken Maastricht (2014), Wie is de Mol? (2013), The Voice of Holland (2012), Voetbal International (2011), De TV Kantine (2010) en Gooische Vrouwen (2009).

Geen publieksprijs!
Omdat het tv-blad zelf ook invloed wil op de prijzen heeft de redactie van dit blad net als alle voorgaande jaren weer wildcards in het leven geroepen. Hierdoor stonden er uiteindelijk 25 titels op de definitieve selectielijst van de Ring in 2018.

Veel bekende Nederlanders, waaronder Lubach, denken nog steeds dat het een objectieve publieksprijs is, maar dat klopt niet. De laatste vijf genomineerden worden door de redactie van Televizier gekozen en niet door het publiek.

Een titel mag overigens pas meedoen als er minstens één uitzending ten minste 500.000 kijkers hebben bereikt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten