Opa Beelen keert terug in de Veronica Ochtendshow

Giel Beelen belde afgelopen week in de ochtendshow van Radio Veronica met Opa Beelen uit Hummelo om hem te feliciteren met zijn verjaardag(93). In het gesprek vertelde Opa Beelen dat hij weer het weer wil gaan presenteren bij Giel, dit keer bij Radio Veronica. En Giel stemde daarmee in.

Vanaf woensdag 3 oktober is Opa Beelen iedere woensdag rond 08.45 uur te horen met het weerbericht en een vieze spreuk.

Opa Beelen wordt gespeeld door schrijver en journalist Martijn van Stuyvenberg, die ooit in de buurt van Hummelo woonde. Hij was van 2005 tot 2015 een typetje in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. Eind 2015 kwam het optreden op 3FM ten einde, omdat Giel er geen zin meer in had.

Opa Beelen: ’Ik heb het aan de opperbevelhebber der Hummelose strijdkrachten gevraagd, de archeologische vondst waar Latijnhouwers het net over had, oftewel je grootmoeder. Zij heeft de zuinige staatsrechtelijke verantwoordelijkheid op zich genomen om een wet te ondertekenen waarbij ik één maal per week in jouw program te horen ben.’ [Radiowereld.NL]