Petitie tegen verdwijnen Nachtzuster krijgt weinig steun

Het radioprogramma ‘Nachtzuster’, wekelijks te horen op donderdagnacht tussen 02:00 tot 06:00, gaat verdwijnen. Luisteraars die daar niet mee eens zijn, zijn een petitie gestart om het programma op NPO Radio 1 in de nacht van donderdag op vrijdag te behouden.

De publieke omroep wil het radioprogramma ‘Nachtzuster’ met presentatrice Astrid de Jong verhuizen naar de nacht van zaterdag op zondag.

In de nieuwe programmering zal het dan te horen zijn tussen 02.00 en 04.00 uur. Hierdoor duurt het ook twee uur korter dan nu.

Weinig steun van luisteraars
In zes dagen zijn bijna 570 handtekeningen opgehaald. Of dat genoeg is om het programma te behouden?

Astrid de Jong denkt niet dat de petitie van de initiatiefnemers iets zal veranderen. “Ach… zinloos, maar hartverwarmend“. Het programma van Omroep Max is erg populair onder oudere luisteraars, die elke week veel bellen naar NPO Radio 1. [Radiowereld.NL]