Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2019 begonnen

De eerste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2019 is begonnen. Heel televisieminnend Nederland weer stemmen op de allerbeste tv-programma’s van het afgelopen tv-kwartaal tijdens de eerste voorronde voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2019.

Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2019 begonnenBeau van Erven Dorens heeft zijn Gouden Televizier-Ring nog maar net een plekje gegeven in de trofeeënkast en nu is het alweer tijd voor de eerste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring verkiezing 2019. Deze kwalificatie levert de eerste 5 kanshebbers op.

500.000
Alle tv-programma’s die tussen 1 augustus en 1 november van dit jaar op tv waren, mogen meedoen met deze kwalificatieronde, als ze tenminste aan een aantal regels voldoen. Zo moet het programma tenminste 500.000 kijkers gehaald hebben. Het gehele reglement is hier te vinden.

De top 25
Iedere voorronde kent vijf winnaars: de vijf programma’s waarop het meest is gestemd, krijgen automatisch een plekje op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Na vier rondes zijn de 20 populairste tv-shows van Nederland bekend. Daarna moeten nog 5 extra tv-programma’s worden gekozen.

Geen publieksprijs!
Omdat het tv-blad zelf ook invloed wil op de prijzen heeft de redactie van dit blad net als voorgaande jaren weer wildcards in het leven geroepen. Hierdoor stonden er uiteindelijk 25 titels op de definitieve selectielijst van de Ring in 2018. Veel bekende Nederlanders denken nog steeds dat het een objectieve publieksprijs is, maar dat klopt niet. De laatste vijf genomineerden worden door de redactie van Televizier gekozen en niet door het publiek.

Stemmen
De eerste kwalificatieronde loopt tot woensdag 28 november om 10.00 uur. Stemmen kan via www.televizier.nl/ring. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten