Los40 Classic vervangt M80 Radio in Spanje

Flinke veranderingen in het Spaanse radiolandschap. Afgelopen woensdag is de classic hitszender M80 Radio na 25 jaar gestopt met uitzenden. Eigenaar Prisma heeft het station vervangen door Los40 Classic, een station met overwegend hits uit de jaren ’80 en ’90 en Spaanstalige popklassiekers.

Los40 Classic vervangt M80 Radio in Spanje Met Los40 Classic bouwt Prisma verder aan het merk Los40, een populair hitstation in Spanje. De strategie is dat luisteraars die Los40 ontgroeien overstappen naar zusterstation Los40 Classic.

Door de verandering is M80 Radio na 25 jaar verdwenen. Het station ontstond in 1993 door een fusie van Radio 80 en Radio Minuto. De afgelopen jaren verloor het station flink aan luisteraars waarna eigenaar Prisma besloot om in te grijpen.

Dat Prisma juist op Los40 leunt is niet zo verwonderlijk. De hitzender is met een marktaandeel van een slordige 14% en ruim 2,5 miljoen luisteraars per dag veruit de populairste muziekzender van Spanje. M80 scoort maar ruim 2% marktaandeel.

Het vervangen van M80 Radio door Los40 Classic is de tweede grote wijziging die Prisma in amper twee maanden doorvoert bij haar radioportfolio. Begin oktober verloor de dancezender Maxima FM al een flink aantal FM-frequenties. Deze worden nu ingezet voor de nieuwe radiozender SER+.

SER+ is een lokale variant van de landelijke nieuws- en informatiezender Cadena SER, dat met 32% marktaandeel en ruim 4 miljoen luisteraars per dag veruit de populairste radiozender van Spanje is. Op SER+ worden in elke regio lokale sportwedstrijden en evenementen verslagen.

Ook Maxima FM verloor de afgelopen jaar fors aan luisteraars. De afgelopen 4 jaar verloor de dancezender meer dan de helft van haar luisteraars en is het met amper 2% marktaandeel zelfs tot onder M80 Radio gedaald. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email