Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Rijnmond best beluisterde nieuwsradio in Zuid Holland Zuid

Radio Rijnmond is opnieuw het nummer 1 radiostation voor nieuws en actualiteiten in de regio Zuid-Holland Zuid. In de laatste meetperiode september-oktober 2018 luisterde maar liefst 8,5% van de inwoners van Rijnmond naar de regionale publieke radiozender.

Radio Rijnmond best beluisterde nieuwsradio in Zuid Holland Zuid De regionale publieke omroep ziet Groot Nieuws Radio, BNR Nieuwsradio, NPO Radio 1 en NPO Radio 5 als de grote concurrent in de regio Zuid-Holland Zuid.

In deze meting in de doelgroep 10+ laat NPO Radio 1 en NPO Radio 5 een daling laten zien en blijft Radio Rijnmond stabiel.

Muziekzenders populairst
In de regio Zuid-Holland Zuid luisteren de inwoners het meest naar muziekzenders (Radio 538 en NPO Radio 2), maar als muziekstation ligt Radio Rijnmond dichtbij de populaire landelijke muziekzenders Qmusic, Radio 10 en Sky.

Ib Haarsma, hoofdredacteur RTV Rijnmond: “Deze cijfers laten zien dat Radio Rijnmond hét station is waar Rijnmonders hun nieuws vandaan halen. Wij zitten als regionale zender bovenop het nieuws. Onze verslaggevers wonen en werken in de regio en zijn er vaak als eerste bij.

Wij zijn ontzettend trots dat we met dit geweldige team wekelijks ruim 250.000 luisteraars bereiken met relevant regionieuws en verhalen van inwoners. Ook bij calamiteiten zijn wij er als eerste bij.” [Radiowereld.NL]