Radio M viert 30 jarig jubileum met de luisteraars

De regionale publieke radiozender Radio M uit Utrecht bestaat vrijdag 1 februari precies 30 jaar. En dat gaat de omroep vieren met de luisteraars. Op 1 februari staat de radiozender helemaal in het teken van 3 decennia regionale radio. Er wordt dan teruggeblikt op het nieuws van de afgelopen 30 jaar.

Radio M viert 30 jarig jubileum met de luisteraars Vanaf maandag (28 januari) kunnen luisteraars meedoen aan het jubileumspel waarbij leue prijzen worden weggegeven.

’30 jaar Radio M’ wordt van maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari gevierd op Radio M.

Op 1 februari blikt Conny Kraaijeveld uitgebreid terug op 30 jaar Radio M Utrecht met een overzicht van de belangrijkste (nieuws)gebeurtenissen die de zender heeft gebracht.

Radio M Utrecht begon in 1989 onder de naam Radio Utrecht op 100.7 FM. In 1995 moest Radio Utrecht haar FM-frequentie afstaan aan Sky Radio en verhuisde het station naar 100.1 FM. Het gevolg was dat het marktaandeel flinke klappen kreeg.

In 1996 kreeg het radiostation daarom een flinke metamorfose en werd de naam gewijzigd in Radio M, waarbij de M staat voor Midden-Nederland. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat luisteraars buiten de stad Utrecht zich niet aangesproken voelden door Radio Utrecht. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten