Radio 538 nog steeds nummer één in de ochtend

De 538 Ochtendshow met Frank Dane is nog steeds het best beluisterde programma tussen 06:00 en 10:00 uur op de landelijke radio in de doelgroep 20-49 jaar. Het marktaandeel staat momenteel nog in dit tijdvak op 20,3 %.

In de doelgroep 10+ is het marktaandeel ook nog 14,0 %. Wekelijks luisteren er 1,3 miljoen 20-49 jarigen naar de ochtendshow van 538. Dit is nagenoeg hetzelfde aantal luisteraars dat ‘Evers Staat Op‘ in dezelfde periode vorig jaar had.

Het gehele marktaandeel van 538 stijgt van 10,1 % in december’18-januari’19 naar 10,5 % in januari-februari’19, zo meldde Radio.NL dinsdag al. Wel is dit fors minder dan een jaar geleden toen 538 in de periode januarri / februari een marktaandeel van 12,6% scoorde.

Menno de Boer – radio director 538: ‘We zijn trots dat we met 538 het marktleiderschap in de ochtend hebben vastgehouden en dat met een fonkelnieuwe show. Het neerzetten van een goede ochtendshow is een proces wat tijd nodig heeft, maar de eerste vruchten werpen zich duidelijk af.

Frank en zijn team hebben een magische combinatie van scherpte op inhoud, humor en sfeer. We zijn apetrots op deze cijfers, die laten zien dat onze luisteraars de show omarmen.
Foto: Radio 538 / William Rutten

De 538 Ochtendshow met Frank Dane
Frank Dane, een pseudoniem voor Frank Kjærby Jensen en de broer van Robert Jensen, presenteert samen met Jelte van der Goot, nieuwslezer Henk Blok, Hannelore Zwitserlood en Jelmer Gussinklo iedere ochtend ‘De ‘538 Ochtendshow’. Giel de Winter (StukTV) en Britt Dekker zijn wekelijks met vaste bijdragen te horen.

Frank sprak de afgelopen maanden in zijn uitzending met de meest actuele gasten waaronder Mark Rutte, Arjen Robben en Sven Kramer. Ook waren er live optredens van onder andere André Hazes, Gavin James, Krezip en Duncan Laurence.

Om 09.00 uur bepalen luisteraars wat er gedraaid wordt tijdens ‘Die Verrückte Halbe Stunde’. Deze wordt iedere vrijdag op unieke wijze aan elkaar gemixed door dj Chris Deluxe. Ook speelde Frank in februari het spel ‘de Mystery BN’er’, waarbij de luisteraar moest raden welke BN’er er aan de telefoon hing. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten