Search
Close this search box.

Sylvana Simons vindt Radio 538 walgelijk seksistisch

Volgens Sylvana Simons stelt Radio 538 zich in een reclameuiting buitengewoon seksistisch op. Sylvana Simons is geschrokken van de tekst op een reclameposter van Radio 538, zo vertelt ze in het Parool.

Sylvana Simons vindt dat het landelijke radiostation van Talpa met de billboards bijdraagt aan een klimaat waarin intimidatie en verkrachting van vrouwen wordt gestimuleerd.

Simons is kwaad over de onderstaande foto: “Ik zag even geleden een reclameposter van Radio 538, waarin de zender belooft dat het de rekening betaalt als luisteraars pech hebben gehad. ‘Date betaald, maar niet gescoord? Wij vergoeden de rekening’, stond daar.”

We moeten het dus normaal vinden dat als je voor het eten betaalt, je seks terug hoort te krijgen”, aldus Sylvana Simons. “Heeft dat misschien iets te maken met het enorme aantal vrouwen dat seksueel geïntimideerd of verkracht wordt? Dat is geen makkelijk of simpel verhaal, maar wel het verhaal dat nu gemist wordt.”

Het is niet bekend of ze ook daadwerkelijk een klacht heeft ingediend bij de Reclame Code Commissie (RCC). [Radiowereld.NL]